П`ятьом "правосекторівцям"-учасникам збройної сутички на турбазі на Драгобраті, оголошено підозру

Підозру прокуратура Закарпатської області оголосила "п`ятьом чоловікам, які вчинили бійку на турбазі на Драгобраті" за вчинення хуліганства. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років

П`ятьом "правосекторівцям"-учасникам збройної сутички на турбазі на Драгобраті, оголошено підозру

Сьогодні прокуратурою Закарпатської області оголошено підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.4 ст.296 КК України (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, вчинені групою осіб із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень,- караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років).

Йдеться про інцидент, що стався 10 січня в селищі Ясіня в урочищі «Драгобрат» на турбазі відпочинку «Хата магната», де особи у камуфляжній формі вчинили бійку з персоналом закладу, йдеться у прес-релізі прокуратури області.

Унаслідок хуліганських дій двоє охоронців туристичної бази отримали тілесні ушкодження у вигляді різаних ран, множинних гематом голови, а також перелому ноги. Також тілесні ушкодження різного ступеню важкості отримали і чоловіки у камуфляжі, усіх потерпілих доставлено до лікарні для надання медичної допомоги.

Інформація про вказану подію слідчим управлінням ГУПН в Закарпатській області внесена до ЄРДР. Дії зловмисників кваліфіковано за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство).

Підозрюваних затримано в порядку ст. 208 КПК України. Призначено ряд експертиз. Хід досудового розслідування перебуває на контролі прокуратури Закарпатської області, повідомляють у відділі організації прийому громадян, розгляду звернень, запитів та зв’язків з громадськістю прокуратури Закарпатської області.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, у Рахівській центральній районній лікарні надали допомогу одному з учасників інциденту на базі "Хата Магната" на Драгобраті – члену ВО "Тризуб" ім. С.Бандери та бійцю ДУК "Правого сектору" на прізвисько «Біс», який брав участь у боях за Донецький аеропорт. Звідти його транспортували до слідчого ізолятора у супроводі близько 10 силовиків.

Там вже перебувають інші учасники інциденту, зокрема очільник штабу ПС з блокади Криму на прізвисько «Хорват».

Серед фігурантів інциденту є також боєць ПС на прізвисько "Педро".

Загалом, 4-ьом учасникам бійки на Драгобраті надали допомогу в Рахівській ЦРЛ. Усіх затриманих повезли в Ужгород в ізолятор задля подальших слідчих дій.

Як раніше офіційно повідомила прес-служба закарпатської міліції, встановлено, що в результаті збройної сутички за участю невідомих осіб чоловічої статі, одягнутих в камуфльований одяг, ідвоє охоронців туристичної бази «Хата Магната» (смт Ясіня, урочище «Драгобрат») отримали тілесні ушкодження у вигляді різаних ран, множинні гематоми голови, перелом ноги та були доставлені до лікарні для надання медичної допомоги.

У підсумку, п'ятьох учасників подій, які вчинили хуліганські дії, було затримано місцевими мешканцями та охороною і на даний час їх особи встановлюються.

Дана подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань з правовою кваліфікацією ч.4 ст.296 (Хуліганство), ч.1 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

За результатами інформаційного дня неділі журналісти з'ясували, що турбаза, де відбувся інцидент за участю ПС, має донецьких власників і персонал.

 

11 січня 2016р.

Теги: турбаза, Драгобрат, підозра

Коментарі

До крука 2016-01-11 / 18:35:20
Ну ти і дебіл!

Учасник 2016-01-11 / 15:42:58
Грызлов в Києві.
Прийшов уламувати і залякувати
Петю щодо конституційних змін .
Нафта РЕАЛЬНО ПАДЕ ,а це і є санкції
Кредитів нема ,інвестори уй..ють .
Пуця вже загнаний ,щий іІран лізе із свойов нафтою і газом .Шугати Петю будуть реально і головне ОБМАНУТИ захочуть .Жодному слову вірити не мож .

Степан Крук 2016-01-11 / 15:16:17
На Драгобрат зїзджаються групи "Правого сектору" для розборок. Можливі нові провокаці

Степан Крук - попередньому коментатору 2016-01-11 / 14:40:06
Вірю тобі брате - сам в Ужгороді живу! Але були часи й гірші на початку 90-х. А ми вижили! І дітей вчили та годували! Ми вміємо робити і заробляти, тільки нехай нам дадуть спокій путінські пси. А з своми борзими ми і самі розберемося. Все буде добре!!!

Круку 2016-01-11 / 14:26:09


Флуд. Коментар видалено. Адмін


Степан Крук 2016-01-11 / 13:54:19
Нехай приходять донецькі. Але обовязково пострибають, щоб видно було, що вони не москалі!

Учасник 2016-01-11 / 13:43:53
До "не бізнесмена" : з марса впав ти .
Янукатий при владі був три роки .
І Славському ніхто не завадив піднятися ,як ніхто не завадив і Яблуниці,а також Паляниці .Просто на Драгобрат були забили .А хто зараз заважає підняти Полонину Руну ,реально
підняти Боржаву ? Назад донецькі прийдуть ...І до "Гуцула": я і близько
не захищаю донецьких ,більше того мині як закарпатцю дуже не приємно што донецькі ся туй отаборили ,ментально чужі нам люди .

I am 2016-01-11 / 13:32:42
Круку - Це "сепари" дають роботу декілька десяткам місцевим мешканцям. А ПС та Тризуб теперь завдавали величезну шкоду закарпатському туристичному бізнесу вцілом. Без туристів тисячі заккарпатців можуть втратити роботу, та оказатися на грані бідності

Гуцул 2016-01-11 / 12:53:41
Не триндіть! хата Магната давно сепарське кубло донецьке і там окрім донбаських уродів і сепарів ніхто не живе з місцевими нашими хлопцями з сепарами тоже конфлікт великий і ніхто з місцевих їм не допомагам вязати правосеків. Подивився би я як би ви хто донецьких і узбека захищає якьи вас за то шо ви колядуєте в барі просто обізвали на своій землі карателями і фашистами і це тих хто проливав за украіну кров на сході і під дулами зброї вигнали на вулицю

не бізнесмен 2016-01-11 / 12:32:28
Перехватили би тобі ініціативу при Януковичу, та так, що більше б тобі ніколи бізнес не потрібен був. Ти ніби з Марсу впав.

Учасник 2016-01-11 / 11:00:12
Бикування потрібно наказувати ,і нема чого тут видумувати .Нема ніяких проблем з " Азовом", з "Донбасом" .Вже є очевидним шо проблеми є в ПС.І не треба бикування "одягати" в патріотичні шати.А шо до того кому належить той заклад ,то я скажу так : а хто заважав нашим бізнесменам перехопити ще раніше ініциативу- НІХТО.

Степан Крук 2016-01-11 / 10:55:08
Мені не довподоби методи "Правого сектору", мені мпонує результат. Я не хочу, щоб ті гроші, котрі пришельці із Донбасу заробляють в Закарпатті потрапляли в руки сепаратистів. В цьому плані, розігравши резонансну справу, правосекторівці змусять таких сепарів задуматися, чи варто плювати в колодец з якого вони пють воду!

Круку 2016-01-11 / 10:45:24
Степане, не іронізіруй. Надранок туркмена заставляти співати гімн, це є принизливим навіть для пересічного українця. Так над символами країни глумитись неможна. Інша проблема, хто таких "колядників" захоче без візи в Європі бачити? Ще пару таких випадків і можна передбачити результати референдума 6 квітня в Норвегії. Безнаказаним цей випадок залишитись не може, якщо щось подібне на Донбасі й проходить, то тут кордон Євросоюзу рядом. Якщо там непередбачуванність дій нашої влади починають побоюватись, то Захисникам треба би поводитись більш розсудливо. Будемо ми в Європі чи ні, повір що Яценюкови це вже до Лампочки, він своє вже урвав. А ось простим українцям би там бути треба.

Степан Крук 2016-01-11 / 10:28:57
За що?!! Зайшли хлопці поколядувати згідно своїх правосекторівських традицій... В чому злочин?

НОВИНИ: Кримінал

14:54
У Костилівці на Рахівщині троє грабіжників у масках і зі зброєю погрозами вбивством відібрали в 79-річної жінки $8,5 тис. і "ювелірку"
17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
» Всі новини